خوش آمدید

مرجع گرافیک و کد نویسی

محل نمایش تبلیغات شمامحل نمایش تبلیغات شمامحل نمایش تبلیغات شمامحل نمایش تبلیغات شما

امکانات وب
Code

پر مخاطب ها
Favorite Posts

خبرنامه
NewsLetter

عضویت
Register

نام کاربري :
رمز عبور :

استیبل کوین چیست؟ معرفی برترین استیبل کوین های بازار
نویسنده : رها افخمی پنجشنبه 9 تير 1401 - 13:57

شاید ویژگی اصلی ارز های دیجیتال را بتوان نوسان آمیز بودن آنها از لحاظ قیمت دانست. عوامل زیادی موجی بالا و پایین رفتن قیمت یک ارز دیجیتال در بازار میشوند و این موضوع رمز ارز ها را تبدیل به سرمایه گذاری ریسکی و در عین حال با قابلیت سوددهی بالا کرده است. در این میان نوعی از ارز های دیجیتال به نام استیبل کوین (stablecoin)  وجود دارند که پشتوانه آنها  یک دارایی ثابت مثل طلا یا دلار امریکا است و در نتیجه به کاهش نوسانات بازار کمک می کنند. ثبات قیمت استیبل کوین ها باعث شده توجه زیادی از سوی سرمایه گذاران به پانها جلب شود. در ادامه بیشتر با این نوع از ارز دیجیتال آشنا می شویم و به معرفی معروف ترین استیبل کوین ها در بازار می پردازیم. 

استیبل کوین (stablecoin) چیست؟

استیبل کوین یک ارز دیجیتال است که ارزش آن به دارایی دیگری مانند دلار آمریکا یا یورو متصل شده است، اگرچه دارایی های دیگر نیز امکان پذیر است. این نوع سکه کریپتو ارزش دارایی زیربنایی که به آن وابسته است را دنبال می کند و در نتیجه ارزش آن را در طول زمان ثابت می کند. در واقع، انگار استیبل کوین نسخه الکترونیکی دارایی زیربنایی خود است (مثل یک دلار دیجیتال). 

از آنجایی که هدف استیبل کوین ها دنبال روی ارزش یک دارایی ثابت است، این دارایی ها معمولا پشتوانه استیبل کوین ها هستند. 

به عنوان مثال سازمانی که یک استیبل کوین را منتشر می کند معمولا در یک موسسه مالی که دارایی زیربنایی را در اختیار دارد، سرمایه های خود را ذخیره می کنند. بنابراین یک استیبل کوین می تواند 100 میلیون دلار سرمایه ذخیره کند و 100 میلیون کوین با ارزش ثابت یک دلار در ازای هر کوین به بازار ارائه کند. 

این ساختار بر خلاف راهبرد اکثر ارز های دیجیتال مثل بیت کوین و اتریوم که هیچ پشتوانه ای ندارند است. بر خلاف استیبل کوین ها، سایر ارز های دیجیتال نوسانات قیمت زیادی دارند چرا که سفته بازان به منظور کسب سود در معامله، قیمت آنها را بالا و پایین می برند. 

چرا استیبل کوین ها در معاملات کریپتو استفاده می شوند؟ 

استیبل کوین‌ها یکی از مشکلات کلیدی بسیاری از ارزهای دیجیتال رایج را حل می‌کنند، اینکه نوسانات شدید آن‌ها را برای استفاده در تراکنش‌های واقعی سخت و حتی غیرممکن می‌کند. ارز های دیجیتالی مانند بیت کوین و اتریوم به شدت نوسان آمیز هستند که قیمت‌گذاری را بسیار دشوار می‌کند. استیبل کوین ها با قفل کردن قیمت های خود روی یک ارز شناخته شده از این مشکل جلوگیری می کنند.

به علاوه، ثبات آنها این امکان را می دهد تا از استیبل کوین آنها به عنوان یک ارز کاربردی در کارگزاری های کریپتو استفاده کنیم. به عنوان مثال، معامله گران ممکن است بیت کوین را به جای دلار، به یک استیبل کوین مانند تتر تبدیل کنند.ویژگی دیگر  استیبل کوین ها این است که از پول نقدی که از طریق سیستم بانکی به دست می آید در دسترس تر هستند. 

همچنین می توان آنها را در قرارداد های هوشمند نیز استفاده کرد. ثبات این ارز ها ثبات ارز دیجیتال همچنین به دور زدن اختلاف نظرهایی که ممکن است در هنگام برخورد با ارزهای دیجیتال ناپایدارتر ایجاد شود کمک می کند.

معروف ترین استیبل کوین های بازار 

استیبل کوین ها معمولاً مانند سایر ارزهای رمزنگاری شده بازاریابی تبلیغاتی مشابهی دریافت نمی کنند، تا حدی به این دلیل که آن نوع فرصت «سریع پولدار شدن» را ارائه نمی دهند. اما برخی از آنها تا کنون مورد استقبال و توجه زیادی قرار گرفته اند.

تتر (Tether) 

تتر یکی از قدیمی ترین استیبل کوین ها است که در سال 2014 به بازار عرضه شد و تا کنون به عنوان یکی از با ارزش ترین ارز های دیجیتال شناخته شده است. این ارز پایدار ارزش دلار آمریکا را دنبال می کند. استفاده اولیه از تتر (USDT) انتقال سریع پول میان صرافی ها به منظور بهره بردن از آن فاصله زمانی است که قیمت ها در دو صرافی متفاوت هستند. امروزه تتر به عنوان سومین ارز برتر بازار شناخته می شود و سرمایه گذاران زیادی مایل به خرید ارز تتر برای سرمایه گذاری امن و کم ریسک هستند. 

کوین USD

USD Coin (معروف به علامت USDC) یک استیبل کوین است که به نسبت 1 به 1 به دلار آمریکا متصل می شود. هر واحد از این ارز دیجیتال در گردش با 1 دلار که در ذخایر نگهداری می شود، در ترکیبی از پول نقد و اوراق قرضه کوتاه مدت خزانه داری ایالات متحده پشتیبانی می شود. کنسرسیوم مرکز، که پشت این دارایی است، می گوید USDC توسط موسسات مالی تنظیم شده صادر می شود.

ارز دای (Dai)

 دای که بر روی پروتکل MakerDAO اجرا می شود، یک استیبل کوین در بلاک چین اتریوم است. دای که در سال 2015 ایجاد شد، به دلار آمریکا متصل است و توسط اتر، رمز پشتیبان اتریوم، پشتیبانی می‌شود.

معایب استیبل کوین ها چیست؟ 

ممکن است در نگاه اول استیبل کوین ها نسبت به سایر ارز های دیجیتال دارای ریسک و نقاط ضعف کمتری باشند.اما حقیقت این است که stablecoin ها نیز دارای معایب و ریسک های خود هستند. 

به عنوان مثال مسئله ذخیره دارایی؛ یکی از عناصر کلیدی اکوسیستم استیبل کوین، ذخایری است که از یک استیبل کوین پشتیبانی می کند. این ذخایر آخرین پشتیبان برای ارزش یک استیبل کوین هستند. بدون آنها، صادر کننده سکه نمیتواند ارزش یک استیبل کوین را با اطمینان کامل تضمین کند.

دیگر اینکه اگر یک استیبل کوین به اندازه کافی توسط دارایی های ثابت، به ویژه پول نقد پشتیبانی نشود، ممکن است دچار رکود شود و در مقابل ارز هدف خود از دست بدهد. این همان چیزی است که در می 2022 برای استیبل کوین الگوریتمی TerraUSD اتفاق افتاد، زیرا به جای پول نقد نشد توسط سایر ارزهای دیجیتال پشتیبانی شد. درنتیجه قیمت این استیبل کوین شکست و روند آن نزولی شد، زیرا معامله گران اعتماد خود را به توانایی آن برای حفظ پشتیبانی دارایی ثابت از دست دادند.

مورد بعدی این است که در حالی که به نظر می رسد ارز دیجیتال بسیار غیرمتمرکز است، در واقع شما با چندین طرف در یک تراکنش سروکار دارید، از جمله بانکی که ذخایر را در اختیار دارد و سازمانی که استیبل کوین را صادر می کند. آنها باید کارهای درست (امنیت، رزرو صحیح و غیره) را انجام دهند تا ارز ارزش خود را حفظ کند که این به نوبه خود نوعی دغدغه محسوب می شود. 

جمع بندی

استیبل کوین ها ثباتی را ارائه می دهند ک در سایر ارز های دیجیتال یافت نمی شود. این موضوع این نوع ارز ها را تبدیل به سرمایه گذاری مناسبی به خصوص برای افرادی که میزان ریسک پذیری بالایی در معاملات ندارد، تبدیل می کند. با این حال، کسانی که روی استیبل کوین ها سرمایه گذاری می کنند باید جوانب و ریسک هایی که متوجه آن است را در نظر داشته باشند و با اطلاعات و دانش کافی به سمت این ارز ها بروند. 
 

بازدید : 195
برچسب‌ها :
صفحات وب
از دیگر مطالب ما هم دیدن فرمایید!
درباره وب
About Us
آمار سایت
Statistics
آنلاین :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید هفته گذشته :
بازدید ماه گذشته :
بازدید سال گذشته :
کل بازدید :
تعداد کل مطالب : 65
تعداد کل نظرات : 0