خوش آمدید

مرجع گرافیک و کد نویسی

محل نمایش تبلیغات شمامحل نمایش تبلیغات شمامحل نمایش تبلیغات شمامحل نمایش تبلیغات شما

امکانات وب
Code

پر مخاطب ها
Favorite Posts

خبرنامه
NewsLetter

عضویت
Register

نام کاربري :
رمز عبور :

معرفی شاخص ترس و طمع | شاخص fear and greed
نویسنده : رها افخمی چهارشنبه 26 مرداد 1401 - 16:59

یک اصل واضح در بازار وجود دارد و آن این است که هنگامی که قیمت یک دارایی پایین میرود سرمایه داران دچار واهمه و ترس از دست دادن ارزش سهام خود می شوند و وقتی ارزش آن رشد می کند طمع می کند و تمایل خرید بیشتری دارند. 

برای اندازه گیری احساسات موجود در بازار (غاز جانب سرمایه گذاران) از شاخص ترس و طمع استفاده می کنیم. این شاخص که  توسط CNNMoney طراحی شده است، دو عامل احساسی عمده، ترس و طمع که میزان تمایل سرمایه گذاران برای خرید سهام و دارایی را نشان می دهد را اندازه گیری می کند  در این مقاله نگاهی جزئی تر به شاخص fear and greed در بازار ارز های دیجیتال می اندازیم. 

شاخص ترس و طمع چیست؟ 

شاخص ترس و طمع به صورت روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه اندازه گیری می شود. از نظر تئوری، این شاخص می تواند برای سنجش قیمت مناسب بازار سهام استفاده شود. شاخص ترس و طمع بر این منطق استوار است که ترس بیش از حد باعث کاهش قیمت سهام می شود و حرص و طمع بیش از حد اثر معکوس دارد.

درواقع، شاخص ترس و طمع به عنوان یک فشارسنج عمل می کند و مشخص می کند که آیا بازار سهام با توجه به احساسات سرمایه گذاران قیمت مناسبی دارد یا خیر. این شاخص به عنوان یک شاخص متضاد دیده می شود. زمانی که سرمایه گذاران دچار ترس هستند، دارایی های موجود در سهام کلی خود را می فروشند و قیمت سهام را تا حدی پایین می آورند که ممکن است کمتر از ارزش واقعی آن باشد. برعکس آن زمانی که سرمایه گذاران حریص هستند صادق است. به این ترتیب، برای این شاخص، ترس به عنوان یک شاخص خرید و طمع به عنوان یک شاخص فروش در نظر گرفته می شود.

نحوه کار شاخص fear and greed

نوسانی بودن رمز ارز ها تا حد زیادی به دلیل واکنش سرمایه گذاران هیجانی به بازار است. افراد دچار FOMO (ترس از دست دادن) می شوند و زمانی که بازار در حال صعود است طمع کاری می کنند. آنها همچنین در هنگام سقوط بازار دچار ترس می شوند و کوین های خود را می فروشند. 

بسیاری از سرمایه گذاران از این شاخص به عنوان شاخص بازار یعنی ابزاری که به آنها اطلاعات لازم در مورد بازار می دهد تا به آنها کمک کند تجارت بهتری انجام دهند، استفاده می کنند. نحوه استفاده از این شاخص برای کمک به تجارت در بازار به 2 گونه انجام می گیرد:

 1) ترس شدید می تواند فرصت خوبی برای خرید باشد چون سرمایه گذاران دچار نگرانی هستند.

2) طمع زیاد در بازار به این معنا است که سرمایه گذاران بیش از حد طمع می ورزند و وضعیت بازار باید اصلاح شود.

چطور احساسات بازار را اندازه بگیریم؟  

شاخص ترس و طمع هر هشت ساعت یک بار در سایت Alteative.me به نمایش و به روز رسانی میشود.

 پنج مجموعه داده کلی برای محاسبه وجود دارد که بین امتیاز 0 تا 100 (ترس شدید تا طمع شدید) رنج بندی می شود. این مجموعه ها عبارت اند از: نوسانات، حرکت/حجم بازار، رسانه های اجتماعی، تسلط و روندها (trend). سیگنال‌های این شاخص مبتنی بر بیت‌کوین هستند، و برخی از رمزارز های بزرگ دیگر نیز ممکن است به زودی در این شاخص گنجانده شوند. 

در پایین این مجموعه ها را توضیح دادیم: 

 

  • نوسان : افزایش نوسانات نشانه ای از ترس حاکم بر بازار استفاده است. 

 

  • تسلط: افزایش تسلط بیت‌کوین در بازار ناشی از ترس و سرمایه‌گذاری‌های بیش از حد سوداگرانه آلت کوین است، زیرا بیت‌کوین پناهگاه امن ارزهای دیجیتال محسوب می شود. از طرف دیگر، زمانی که تسلط بیت کوین کاهش می یابد، سرمایه گذاران برای  آلت کوین های پرخطر بیشتر حریص می شوند و شانس خود را در روند صعودی بزرگ بعدی امتحان می کنند.

  • حرکت/حجم بازار:  حرکت در لحظه بازار با حجم در لحظه آن مقایسه می شود. وقتی حجم خرید بالا در بازار مثبت به صورت روزانه مشاهده شود، یعنی بازار بیش از حد حریصانه و یا بیش از حد صعودی است.

  • ترند ها: داده های Google Trends برای مشاهده تعداد جستجو ها درباره  قیمت ارز بیت کوین استفاده می شود.

  •  رسانه های اجتماعی: با استفاده از ابزار تجزیه و تحلیل احساسات در توییتر، نرخ تعامل غیرمعمول  بالا برای شناسایی رفتار حریصانه افراد مشخص می شود.

جمع بندی

به طور کلی،  شاخص ترس و طمع ابزار ارزشمندی برای سرمایه گذاران به شمار می آید. ترس و طمع دو عامل مهم هستند که می توانند جهت بازار سرمایه دیجیتال را بسیار تغییر دهند. این شاخص برای مهار احساسات استفاده می شود تا سرمایه گذاران بتوانند مواقعی که بازار به دست این دو عامل تعیین می شود را تشخیص بدهند و تصمیمات درستی بگیرند. در این مقاله به معرفی شاخص fear and greed پرداختیم. 



 

بازدید : 140
برچسب‌ها :
صفحات وب
از دیگر مطالب ما هم دیدن فرمایید!
درباره وب
About Us
آمار سایت
Statistics
آنلاین :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید هفته گذشته :
بازدید ماه گذشته :
بازدید سال گذشته :
کل بازدید :
تعداد کل مطالب : 65
تعداد کل نظرات : 0